Korisnička podrška

Ovo su najčešće postavljana pitanja. Ako smo nešto propustili uvek možeš da nas kontaktiraš!

Svetlo u UrbiGo uređaju. Preporučljivo je da se svetlo putem UrbiGo aplikacije podesi na automatski režim rada. To znači da UrbiGo uređaj sam brine o idealnoj količini svetlosti koju biljke treba da dobiju shodno njihovoj trenutnoj fazi rasta. Pored automatike, korisnicima je dostupan takozvani "manual mode" koji omogućava ručno paljenje i gašenje svetla kada korisniku odgovara. Mana ovog režima rada je što svetlo može biti upaljeno duže ili kraće nego što je to biljkama zaista potrebno, što kao posledicu ima pojavu opekotina na listovima biljke ili sporije rast biljaka. Duže korišćenje manuelnog režima rada nije preporučljivo.

Kliknite na Wi-Fi mreže i proverite da li ste i dalje konektovani na UrbiGo hotspot. Može da se desi da je vaš uređaj sa kog povezujete UrbiGo u međuvremenu vratio konekciju na vaš Wi-fi. Ako je to slučaj potrebno je da se opet konektujete na UrbiGo hotspot i pokušate ponovo da otvorite URL iz aplikacije.

UrbiGo kapsule zadovoljavaju sve potrebe tvog zelenila tokom 3 meseca. Iako su malih dimenzija, njihov dizajn je takav da u toku ovog perioda podržavaju zdrav rast i razvoj korena i pružaju idealni balans kiseonika i hranljivih materija. Međutim, kada tvoje biljke porastu, nakon okvirno 3 meseca, potrebno je da ih presadis ili iskoristiš, te zameniš stare kapsule novim. Novi set UrbiGo kapsulica možeš naručiti putem našeg sajta

Može se desiti da se položaj rezervoara za vodu unutar uređaja blago poremeti usled transporta.


Ovo možete rešiti u nekoliko jednostavnih koraka:
1. Proverite da je 2/3 rezervoara napunjeno vodom
2. Podignete držač kapsula zajedno sa sve 4 kapsule i blago pomerite rezervoar za vodu tako da nalegne na senzor za nivo vode kao na slici:


3. Vratite držač kapsula sa kapsulama nazad u vaš UrbiGo uređaj i ponovo otvorite UrbiGo aplikaciju.

Nakon toga nivo vode u vašem uređaju bi trebao da se pravilno očitava. Ukoliko i nakon nekoliko pokušaja problem i dalje postoji, molimo vas da kontaktirate našu korisničku podršku e-mailom na support@urbigo.me
Na tvoju adresu stiže 1 UrbiGo smart nano garden, 4 starter kapsule sa semenima bosiljka Genovese, 4 providne kapice koje stimulišu rast i klijanje (nešto poput mini staklenika), uputsvo za upotrebu i strujni adapter.

Narudžbinu plaćaš tek kada pripremimo tvoj UrbiGo za slanje. Blagovremeno ćemo ti poslati detalje za uplatu direktno na email naveden u narudžbenici i obavestiti te o tačnom roku isporuke. Uplatu možeš izvšiti pouzećem, odnosno predajom novca kuriru kada dostavi pošiljku, ili direktnom uplatom na račun naše firme koji se nalazi na predračunu.

UrbiGo troši otprilike 1/10 struje u odnosu na standardnu sijalicu koju imamo u našim domovima. Poprilično je energetski efikasan.

U teoriji, da. Bitno je da to budu biljke koje podržava UrbiGo uređaj, dakle začini i odabrane vrste mini povrća. Ukoliko posadiš različita semena u sve 4 UrbiGo kapsulice, može da se desi da svaka biljka raste drugačijim tempom i da neke izrastu velike dok su ostale još uvek "bebe". Ukoliko želiš da ovo pokušaš, predlažemo da nas kontaktiraš na support@urbigo.me kako bi ti predložili neku od kombinacija biljaka koje rastu istim ili sličnim tempom, kako bi dobio najbolje rezultate. Trenutno ne isporučujemo 4 različite biljke uz UrbiGo starter pack.

In theory, yes. It is important to use seeds supported by the UrbiGo device, ie spices and selected types of mini vegetables. If you plant different seeds in all 4 UrbiGo capsules, it can happen that each plant grows at a different rate - some will grow large while the rest may be still on the "baby plant" level. If you want to try this, we suggest you contact us at support@urbigo.me se we can suggest you some of the combinations of plants that grow at the same or similar pace, in order to get the best results. We do not currently ship 4 different plants with the UrbiGo starter pack.

Za početak potrebno je da skineš UrbiGo aplikaciju sa Google Play prodavnice ili App Store-a i kreiraš svoj nalog. Nakon toga, potrebno je da pratiš instrukcije u UrbiGo aplikaciji koje te vode kroz proces povezivanja UrbiGo uređaja na Wi-Fi mrežu. Svaki UrbiGo ima integrisan Wi-Fi modul i jedinstven ID broj koji se unosi u aplikaciji. Oni omogućavaju da kontrolišeš i pratiš svoje biljke na daljinu. Bitno je i neophodno da imaš dostupnu Wi-Fi mrežu u prostoru u kom ćeš instalirati UrbiGo.

Trenutno smo u fazi razvoja novog proizvoda 🚀, koji će biti dostupan za poručivanje već ove jeseni na crowdfunding platformama, Kickstarter i Indiegogo. Tu ćete moći da ga naručite po povlašćenoj ceni 💰, a nakon toga preko našeg sajta 🖥️. Prve isporuke počinju u zimu 2024  ❄️
Biće još zanimljivosti kako napredujemo dalje, prijavite se na naš newsletter da prvi saznate sve. 

Svaka osoba koja ima pristup ID broju tvog UrbiGo uređaja i unese ga u UrbiGo aplikaciju tehnički ga može kontrolisati.

Naša korisnička podrška je i dalje tu za vas! 💬 Ako imate bilo kakva pitanja, nedoumice ili  problem, slobodno nam se obratite. Odgovorićemo vam u najkraćem mogućem roku. 🕒 Molimo vas da nam pišete na support@urbigo.me ili direktno preko UrbiGo aplikacije. 📱

UrbiGo poseduje senzor za nivo vode, eko efikasna LED svetla posebne talasne dužine koja pogoduje biljkama podržanim od strane uređaja, i senzor koji prati radnu temperaturu uređaja. Jedan od obaveznih koraka pri instalaciji uređaja je odabir biljke koja se gaji kroz UrbiGo App. Kombinujući ove tri komponente i podatke koje korisnik unese, UrbiGo zna kada je biljkama potrebno doliti vode u rezervoar, dok algoritmi unutar UrbiGo aplikacije doziraju svetla tačno koliko je neophodno određenoj vrsti i fazi rasta biljke.

Naravno! 🌿 Kapsule i semena za vaš Urbi će i dalje biti dostupne na našem sajtu, baš kao i pre. 🛒 Planiramo čak da ubacimo i nove, uzbudljive kombinacije semena koje ste najviše tražili! 🌱🌼 Svoj željeni set kapsula možete poručiti na stranici 'UrbiGo kapsule'. 📦

Arrow up