UrbiGo - Iskustva korisnika

Od Bosiljka i Cherry paradajza do retke Omorike i čak Bonsai-a!

Zdravo! 👋   Znamo da si ovde jer te intresuju iskustva drugih sa UrbiGo smart baštom. Zbog toga, ovo neće biti jedan od onih samo pohvalnih kompanijskih postova. Trudili smo se da budemo maksimalno objektivni, i na osnovu prikupljenog feedback-a postojećih korisnika pružimo realnu sliku šta možeš da očekuješ od svog Urbija.

Naš cilj nije da prodamo proizvod bilo kome. Već da ga kupi baš onaj kome treba. 💚  Zato, pre nego što nastaviš čitanje, želimo da sa tobom podelimo dve stvari koje smo naučili:

UrbiGo je idealan za tebe ako:

🌆   Živiš u gradu

Voliš prirodu i nove tehnologije 🌿👨‍💻  i želiš da u svom stanu, pri ruci, uvek imaš sveže, organske zalogaje. 🙋‍♀ ️ Ili oživiš svoj prostor zelenilom, bez da kupuješ veštačke ili saksije koje zahtevaju dosta nege, svetlosti, zalivanje i veština. Čitaj, dosta tvog slobodnog vremena.

🎁   Tražiš taj pravi poklon

Za sebe ili sebi dragu osobu. Poklon koji ne može da se kupi bilo gde i koji nema svako (još uvek). Poklon koji raste cele godine (bukvalno) i mami osmeh na lice skoro svaki dan.💚

UrbiGo, verovatno, nije za tebe ako:

👨‍🌾   Imaš poljoprivredno imanje,

veliku baštu ili staklenik u kojem gajiš svoje povrće, voće, začine.

🙄   Razmišljaš koliko kg paprike može da rodi

Jer mi ne igramo na kvantitet (bar ne za sada) već kvalitet onoga što gajiš sa ciljem da prilagodimo urbano baštovanstvo modernim uslovima života.

❌   Ne veruješ u “smart home” koncept

I misliš da će pametni uređaji nužno uništiti Svet i srozati naš intelekt. Ako je tako, onda ipak nismo suđeni. 🙃

A sada, da pređemo na stvar!

Danas više od 2000 ljudi uspešno gaji svoje omiljene jestive i dekorativne biljke u UrbiGo pametnoj bašti. Neki su ciljano kupili UrbiGo za svoj stan, dok su ga drugi dobili na poklon. Ono što je sigurno je da UrbiGo ostavlja jak prvi utisak i oduševljenje.

Blog Figure

Biljke koje odabereš, u Urbi-ju rastu iz semena, unutar posebnih kapsula, koje se prodaju u setu od po 4 kapsula.

Pored ponuđenih setova kapsula možeš da se odlučiš i za eksperimentalni set, i gajiš seme neku druge biljke koja nije ponuđena na našem sajtu. Ali o tome nešto kasnije 😁

U UrbiGo starter paketu dobićeš četiri kapsule sa semenima bosiljka Genovese 🌱   i to sa razlogom. Ovaj aromatični bosiljak je idealan izbor za početak, pogotovo za one koji su novi u urbanom baštovastvu. Brzo raste, ima intenzivan miris i ukus, a spreman je za konzumaciju (ili presađivanje) već nakon mesec dana.

Blog Figure

Sve kapsule, pa i starter kapsule Bosiljka, se sinhronizuju sa UrbiGo aplikacijom 📲   koja te vodi korak-po-korak kroz ciklus rasta tvojih biljaka. Kroz aplikaciju, UrbiGo će te obavestiti kada je “žedan” 💧 , kako tvoje biljke rastu, naučiće te kako da ih neguješ ✂️   oprašuješ 🐝   i nabolje iskoristiš/presadiš kada budu spremne!

Blog Figure

📲  Preko UrbiGo aplikacije možeš da kontrolišeš vodu, temperaturu i svetlo u tvojoj bašti, ali i da podeliš svoje iskustvo sa ostalima. Ona prevodi 'jezik' tvojim omiljenih biljaka u jednostavne instrukcije, tako da tačno znaš šta im treba i kada.

Blog Figure

✨  Iskustva korisnika sa mini povrćem i voćem

Kapsule mini Cherry paradajza 🍅  su apsolutni favorit među povrćem. Dobijaš od 20 - 70 sočnih plodova u jednom ciklusu (3 meseca), a aplikacija će te naučiti kako da ga neguješ i oprašuješ!

Blog Figure

Chilli papričice 🌶️  rukola 🌱  i zelena salata jako brzo rastu u UrbiGo pametnoj bašti. Rukolu i zelenu salatu možete konzumirati već nakon mesec dana, a chilli nakon otprilike dva meseca.

Blog Figure

😮   Eksperimentalna semena

UrbiGo eksperimentalne kapsule imaju kompletan supstrat ali dolaze bez semena, tako da možeš staviti staviti svoja.

Možda najzanimljivije biljke koje su korisnici posadili bio je Adenium Bonsai i Pančićeva Omorika 🌲

Obe biljke, a naročito Omorika, su poprilično zahtevne, tako da je do sada gotovo bilo nemoguće gajiti ih iz semena, u kućnim uslovima. Iako Urbi stvara idealne uslove za veliku većinu biljaka, iskreno, nismo računali na to da će se Pančićevoj Omorici baš ovoliko svideti 🙂

Blog Figure

Eksperimentalne kapsule trenutno isporučujemo na zahtev korisnika ali, zbog sve veće potražnje, biće uskoro dostupne i na našem sajtu.

One definitivno bude kreativnost među korisnicima i šire mogućnosti samog proizvoda. A da tvoj eksperiment protekne uspešno, naš tim ti stoji na raspolaganju za svaki vid podrške i pitanja. ✌️

🤔   Šta kada priroda krene svojim tokom?

U pojedinim situacijama dešavalo se da se, na porvšini supstrata, u UrbiGo kapsuli pojavi baršunasta bela buđ ili da semena prosto ne proklijaju.

U prvom slučaju je u pitanju bezopasna gljivica koja prirodno živi u vazduhu. Uklanja se lako, u par koraka, i ne smeta biljkama - sve što je potrebno je da pratiš instrukcije u UrbiGo aplikaciji.

Blog Figure

Ukoliko se desi da semena u kapsulama ne klijaju, rado ćemo zameniti postojeći set kapsula novim. Naravno, o našem trošku! 💚

Iako se trudimo da semena biljaka nabavimo od odabranih organskih proizvođača, može se desiti da, prilikom transporta, izgube klijavost i uopšte ne izniknu u UrbiGo aparatu.

Za kraj

Ok, znamo da je ovaj post bio dugačak - ali se nadamo da nije bio dosadan!🤭

🌱   Postoji mnogo lepo-dizajniranih saksija sa svetlom na tržištu, ali UrbiGo je prvi smart home uređaj za urbano baštovanstvo. Napravili smo ga sa ciljem da ga prilagodimo klimi i uslovima gradskog života i približimo brojne benefite urbanog baštovanstva modernom čoveku.

Wi-Fi, mobilni telefon i osnovna digitalna pismenost su neophodni ukoliko želiš da koristiš UrbiGo (kao i za bilo koji drugi smart home uređaj), tako da nije namenjen tehnofobima i onima koji misle da je za urbano baštovanstvo potrebna samo “saksija, seme i prozor” (hah, you wish!).

Urbi spaja dva Sveta - Tehnološki 🤖  i Prirodni 🌱.  Ponekad, može da se desi da Priroda uzme stvari u svoje ruke, ali mi smo tu da konstanto učimo od nje i dalje unapređujemo proizvod.

Samo zajedno možemo da kreiramo pozitivnu promenu u urbanom društvu, i dokažemo da tehnološka budućnost definitivno može da bude zelena! 💚

👀  Toliko o tome za sada - ukoliko imaš neko pitanje ili nedoumicu, slobodno nam piši na info@urbigo.me, Instagram ili Facebook 💬

Prijatan dan!

Prva pametna bašta je na klik do tebe 🌱
Garancija zadovoljstva: Znamo da će te Urbi oduševiti. Ukoliko se predomisliš, možeš nam vratiti proizvod u roku od 30 dana.
Saznaj Više
Arrow up